Studion

recording_500

Studion är belägen på en klippa invid havet. En unik avkopplande miljö som tillåter full koncentration på den kreativa processen.

Fokus på kreativiteten!

I anslutning till studion finns generöst tilltagna utrymmen som lounge med pentry och digital-TV, samt gästsovrum med egen dusch och wc. Artister, producenter och skivbolagsrepresentanter har valfriheten att medverka i arbetet på plats och övernatta i studions gästavdelning, eller följa arbetet via Internet eller MP3.

Inspelningsrum.

Studion omfattar två inspelningsrum. Den stora A-studion är lämpad för liveupptagningar av musikgrupper, körer, stråkar, piano och andra instrument som kräver lite större akustik. Golvytan är 94m2 och takhöjden är 4,5m. Fönster från golv till tak bjuder på mycket dagsljus, en hänförande utsikt och kontakt med den kringliggande naturen.

B-studion är en studio med en mer kontrollerad akustik för overdubs och instrument samt kan användas som isolerat inspelningsrum i kombination med A-studion. Rummet har separat klimatanläggning med ljudlös luftkonditionering och ventilation samt mycket dagsljus.

Kontrollrum.

Studions kontrollrum är utrustat med bland annat Avid Digidesign ProTools, 24-kanals och 16-kanals 2-tumsbandspelare från Studer, mixerbord från Soundtracs, högtalare från Westlake Audio och outboard från Lexicon, TC-Electronic, Eventide, Focusrite, Calrec, dbx, Aphex, SPL, Valley med flera.

Kontrollrummet har separat klimatanläggning med ljudlös luftkonditionering och ventilation, indirekt belysning samt mycket dagsljus och vacker utsikt. Alla datorer och bandspelare är samlade i ett separat maskinrum.

It was David who asked if we could try to do it analogue… We did a blind A-B test and, well, there was no competition… the analogue sounded much better.
― ANDY JACKSON about mixing Pink Floyd – The Endless River
Beställ nu!

Kontakt

Telefon: 0733-82 10 67 E-post: joakim(at)panoramamusic.org

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande