Musikproduktion – Joakim Styren

Analog Mastring

Joakim Styren är idag en av Skandinaviens främsta producenter och studiotekniker. Exempel på hans omfattande studioarbete är artister som de miljonsäljande svenska popfenomenen A-TEENS och ACE OF BASE.

När endast det bästa är gott nog.

Arbetet är koncentrerat till den egna toppklassiga inspelningsstudion där Joakim producerar, spelar in, mixar och mastrar högkvalitativa produktioner för musikindustrins mest krävande artister och skivbolag. Detta arbete har resulterat i många topplisteettor, Platina och Guldskivor som bevis på försäljningsframgångar, samt två stycken Spellemannprisen (Norges motsvarighet till Svenska Grammispriset) som bevis på konstnärlig och teknisk kvalitet.

Sedan Joakim startade sin frilanskarriär 1992 har han arbetat med musik inom de flesta stilar och genrer, med betoning på modern popmusik. I grunden har Joakim en klassisk musikalisk utbildning med violin som huvudinstrument, han började spela när han var 4, men större delen av arbetslivet har han fokuserat mer på tekniken vid inspelning.

Joakim är autodidakt vad det gäller den tekniska sidan och har haft flera mentorer som guidat honom genom musikproduktionens hemligheter, bland andra Leif Carlquist och Ole Evenrude.
Då Joakim kom in i studioarbetet mitt i övergången från analog till digital teknik har han erfarenhet från båda teknikerna och utnyttjar dem båda i kombination i sitt arbete.

Joakim har alltid legat i framkant med att använda ny teknik och integrera den i musikproduktion. Med datorns hjälp är han både snabb och noggrann vid redigering och bearbetning av inspelat material och besitter stor kunskap att välja instrument och ljud ur sitt omfattande ljudbibliotek vid trum och keyboard programmering.

Joakim är ofta anlitad för sin finkänsla, erfarenhet och noggrannhet med placering av mikrofoner, utnytjande av rummets akustik och stämmning av instrumenten vid inspelning. Som producent är han också erkänt duktig som arrangör av till exempel stråkar, blås, körer, med mera.

It was David who asked if we could try to do it analogue… We did a blind A-B test and, well, there was no competition… the analogue sounded much better.
― ANDY JACKSON about mixing Pink Floyd – The Endless River
Beställ nu!

Kontakt

Telefon: 0733-82 10 67 E-post: joakim(at)panoramamusic.org

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande